Aztakurvaélet!

 

 

  Főmenés
  Betyárok
  Járgányok
  Csúzlik
  Tutoriálok
 
06.02.14. 21:23bebaszov a(z) teheneket akarja szájbarúgni mert letört a tőgyükTöbbi
2002.10.10. West

 

Szárazföldi egységek


- M939 5t truck

Többcélú verda, az 1980-as években állt szolgálatba. 8.3 literes, hathengeres turbodízel motor hajtja. Öt tonna csempészárut vagy 11 gyaloghentest képes elruccantani orrbaszájba.


- M151 Jeep
A késõi 1970-es években bukkant fel elõször a laktanyákhoz közeli kiskocsmák parkolójában. Atomtámadás ellen nem véd, ám sudár: csupán 250 kiló és négykerék-meghajtású. 15 különbözõ NATO-ország rendszeresítette. A tervezés szempontjából hajlékonyak voltak a mérnökök és lementek spárgába: a verda könnyen átalakítható többcélú taktikai anyámkínjává, illetve gyors támadójármûvé.


- M1A1 Abrams
A modern idõk harci követelményeinek megfelelõen tervezett és épített kapitalista idegesítõség sok karaj tulajdonsággal, melyek csak tovább erõsítették amúgy is ZSÍRgyalázó támadó- és védekezõképességeit: belsõ túlnyomáslétrehozó rendszer az egészségre elõnytelenül ható biológiai-nukleáris-vegyi cuccok kiszorítása érdekében, pozíciómeghatározó-rendszerek és mélyvízi gázlórendszer. A 120mm-es fõágyú 4km-es távolságig használható változatos lõszertípussal. Találati aránya megegyezik vagy jobb a világ fõ harckocsitípusainál rendszeresített ágyúkéval.
Kedvenc étele a T-72, BMP-körettel.


- M60 Tank
Az M60 Patton tankszéria megbízható és tartós lovacskája az amerikai erõknek. Több, mint 20 évet töltött el különféle renitensnek nyilvánított élõ és élettelen dolgok legyalulgatásával, a Sinai és Golan-fennsíktól kezdve egészen a Yum Kip-háborúig. Kritikák azonban érték: az egyenetlen terepen való korlátolt mozgásképessége miatt több fejlesztésen is átesett, végül egy AVDS--1790-2C 750 lóerõs V-12-es motor rakott benne fészket egy Allison CD-850-6/6A váltóval.


- M113
A kapitalisták élõhús-szervírozója. Az M-113 Páncélozott Személyszállító Jármû (APC) forradalmasította a bakák darálóba való szállítását: a maximum 11 potenciális öngyilkosból álló rakományt, a sofõrt és a parancsnokot a páncélzat segítségével igyekezett épségben eljuttatni a tanyasi darálónk közelébe. Azonkívül a verdát lehetett légi úton szállítani, levegõbõl földhözvágni, úszni tanítani, lehetõvé téve ezzel, hogy a legváltozatosabb harci körülmények között essen áldozatául egy vállról indítható páncéltörõbõl kilõtt zsírmalacnak.
Korábbi változatai harcálláspont-(M-577) illetve mortar-(M-106) kiszerelésben is napvilágot láttak.


- M163 Vulcan
Az M-163 egy önjáró változata a General Dynamics 20mm-es M61-es forgó gépágyúnak, melyet számos amerikai vadászgép hordozott magán az 1960-as években légi önvédelem végett.
Az amerikai hadsereg szabvány légvédelmi ágyújaként a Vulcannak az egyetlen hátránya az volt, hogy éjszakai megmozdulásokra nem igazán lehetett használni. 1984-tõl több M-163-ast fejlesztettek fel az "M163 PIVADS - Product Improved Vulcan Air Defence System" program keretében. Ennek következtében digitális tûzvezérlõ számítógépet szögeltek bele, ezzel lehetõvé téve, hogy az ágyú mellett napozó radartányért a naiv személyzet rántottakészítésen kívül másra is hasznosíthassa. Azonkívül új, APDS lõszert kajáltattak a szentemmel, hogy megnöveljék büfijeinek hatótávját 2600 méterre.


- HMMWV
Kerekestulok. Az M151-es jeep leváltására találták fel. A járgány elvállalt minden kuli munkát: volt könnyû taktikai jármû a katonai irányítás és ellenõrzés számára, mûködött különleges célú és a bent szalonnázóknak védelmet biztosító taxiként, azonkívül egyszer elütötte Riselijõ bíborost a "Három Testõr" címû film forgatása közben. Nagyteljesítményû dízelmotort tapostak a motorterébe, automata váltóval és négykerék-meghajtással. Légügyileg szállítható, megunás esetén a felhõk mögül kidobható, újrahasznosítható.
Önemelõ csörlõvel rendelkezik, amely 6000 font súlyt képes megrezegtetni és modelltõl függõen 2500-4400 font súly szállítására alkalmas.
A verda több kiszerelésben is kapható a dealereknél: fegyveres fullextra, parancsnoki és ellenõrzési változat, Máltai Szeretetszolgálat-verzió az utolsó kenetre rászoruló herénlõtt bakáknak, azonkívül lõszerutánpótlás- élõanyag- és általános rakomány célbajuttatására is alkalmas.

Légi egységek


- A-10

Isten haragja, a Varacskos. Rohadt disznó. zsírmalac ettõl még jobban PARÁzik, mint a tanyamenti sás körül õrjáratozó frusztrált hentesektõl.
Alacsony sebességnél és kis magasságban is kitûnõ manõverezõképességgel áldotta meg a Magasságos Teremtõ, de ez még nem volt elég: hogy klánunknak biztosítsa az unalommentes életet, még jól rá is szentelt pár tonna levegõ-föld fegyverzetet. A pilóta arcába informálódó HUD minden szükséges adatot megad a repülésrõl, azonkívül a szélvédõ belsõ felén az ügyesebb sofõrök találhatnak egy olyat, hogy LASTE (Low Altitude Safety and Targeting Enhancement System), amely az alacsony magasságon történõ biztonságos repülést és a kétségbeesett, fizikai megtestesülését meghazudtoló ugrásokkal menekülõ zsírmalac hatékonyabb befogását biztosító rendszer.


- A-H1
Többcélú támadó alkalmatosság, mindenféle idõjárási körülmények között bevethetõ, mint Lajosbácsi termõföldje. Tud repülni is. Több, mint egymillió repült órát töltött el a vietnami háborúban a haditengerészetnél. Az évek során több fejlesztésen is átesett, de eredeti feladatai nem változtak: közvetlen légitámogatás, tankelhárítás, fegyveres biztosítás és légiharc.
Az újabb típusokat már Shilkavisszaverõ réteggel kenték le, mint ahogy azt Stormbird [ZSIR] is megtapasztalhatta: egy hent alkalmával az antiair-dagiban csücsülve saccperkábé 1000 rundod taposott bele egy renitenskedõ AH-1es hasaaljába, minekután az pördült egy zavartalant és teljes fegyverzetét klántársunk verdájába akasztotta. Veri intreszting.


- UH-60
A nyugati erõk talán legsokoldalúbb helikoptere. Elsõsorban légicsapásra, légiszállításra és elsõsegély-evakuálásra tervezték, továbbá elláthat utánpotló-feladatokat is: tizennégy, felszereléssel kétoldali sérvig pakolt büdösbakát képes eltûrni magában. Fegyverzettel és páncélzattal is felszerelhetõ. A megfelelõ módosításokkal elektronikai hadviselésre, speciális feladatokra is alkalmas.

Tengeri egységek


- Mark II PBR- LST
zsírmalac ilyennel jár pecázni, mert ez a legjobb halõr ellen.
Ezzel csupán azt akartuk érzékeltetni, hogy zsírmalac már marhára unta az angolról-magyarra fordítgatást, ez a csónak pedig amúgy is csak áll meg bambul hent közben és foglalja a helyet a harctérbõl.

Very Secret Place
User:
Password:
ZSÍRosok

DOGMAN

Stormbird

bebaszov

Petiqe

Gedu

Joe Crazy

agentKGB

Yoda

Yula

Dome

Tuncsi

Yber

zsirmalac

Lajosbácsi

Fürti

killerke

Hentike

ZSÍRtartalék
Füstölõben

npeti

Tiszteletbeli ZSÍR

Paradia

Cyber-e

Dizányok

ZSÍR style

Zõd style

ZSÍR nagybetû

ZSÍR verdana

 
© TANYALAP v2.0 2006 by DOGMAN & ZSIR klán © 2002