Lajosbácsi mai igéje: elmegyünk, iszunk egyet, utána pörzsölés!

 

 

  Főmenés
  Betyárok
  Járgányok
  Csúzlik
  Tutoriálok
 
06.02.14. 21:23bebaszov a(z) teheneket akarja szájbarúgni mert letört a tőgyükTöbbi
2002.10.10. East fegyverek

 


AK 74 (AR)

Az 1980-as évek közepén ez lett a Kalasnyikov-fegyvercsalád új üdvöskéje. Sokmindenben hasonlít elõdjére, az AKM-re. Ez volt az oroszok válasza a kicsi kaliberû, a golyóknak nagy kezdõsebességet adó fegyverek NATO-szolgálatba állítására. 5.45x39mm-es lövedékei hosszabbak voltak, mint a NATO erõk által használt 5.56x45-ös töltények és kicsi központi üreggel rendelkeztek. Amikor a célpontba csapódott, a lövedék orra visszanyomódott ebbe az üregbe a gravitáció középpontját megváltoztatva, ezért a lövedék irányt változtatott, masszív belsõ sérülést okozva a célpontnak.
A fegyver szerfelett megbízható, egy olyan gázrendszerrel mûködik, amelyik sárban-fagyban-mocsokban is biztosítja a kiváló mûködést, bár ez néha a pontosság és kiegyensúlyozottság rovására megy.
Lajosbácsi ilyen flintával darálja a kukoricát. A tárba betölt vagy fél kilót, majd célbaveszi a vájlingot és tüzel.

Részletek:

Töltény: 5.45x39.5mm
Tömeg: 3.6kg
Hosszúság: 930mm
Elsütés: félautomata - automata
Tûzgyorsaság: 650 töltény/perc
Tár: 30 töltényes
Hatékony lõtáv: 300-400m

AKSU (Carbine)

Az AK-74 rövidített változata az ejtõernyõsök és a jármûvek legénysége számára. Ugyanúgy mûködik, mint nagyobb testvére, alkatrészeiknek körülbelül 80% felcserélhetõ a másikéval. Ugyanolyan töltényeket lõ ki, mint az AK-74, csak rövidebb csõbõl, lecsökentve ezzel a hatékony lõtávolságot. Mûködési rendszere is ugyanolyan, mint elõdjéé, ám sorozatlövõ üzemmódban észrevehetõen nehezebb a kezelése. Megtartotta az AK-74-es megbízhatóságát és nyers megjelenését, ám némileg könnyebb és teljesítményében inkább egy könnyûgéppisztolyhoz hasonlítható.

Részletek:

Töltény: 5.45x39.5mm
Tömeg: 3.4kg
Hosszúság összehajtva: 420mm
Hosszúság kinyitva: 675mm
Elsütés: félautomata - automata
Tûzgyorsaság: 800 töltény/perc
Tár: 30 töltényes
Hatékony lõtáv: 200m

DRAGUNOV (Sniper rifle)

Lajosbácsi ezzel akaszt be a malacnak. Lényegében egy Kalasnyikov-puska hosszított és újrahajlított csõvel, hatékonyabb lõszerrel. Inkább mesterlövészpuska, mint orvlészpuska. Anyagából kivették a sárgarezet, ami elárulta volna az orvlövész helyzetét, ha rásüt a fegyverre a Nap. A puskával könnyen lehet gyors egymásutánban leadni a lövéseket, Lajosbácsi ezért a pazar csárdásmozdulatokkal cikázó desznaját is elegáns könnyedséggel lövi ellenálláson hajnali fél hat elõtt négy perccel. Mint az AK-74, ez a fegyver is jól kezelhetõ és pontos marad elmocskosodása esetén. Bár a puska stresszes, labilis, nem túl kiegyensúlyozott lelkivilágú, de még így is jobb, mint egy hisztis rohampuska. Sorozatlövésre nem állítható.

Részletek:

Töltény: 7.62x54mm, szegélyezett
Tömeg: 4.3kg
Hosszúság: 1225mm
Csõhosszúság: 622mm
Elsütés: félautomata
Tûzgyorsaság: 650 töltény/perc
Tár: 10 töltényes
Hatékony lõtáv: 800m

BIZON (SMG)

A kapitalistagyalázó csendescsiklandó. Az AK-család újabb tagja, az AKSU-sorozaton alapul. Számos újítás egyesült benne, külcsíne fekete foszfát lett, de alapjában véve még az 1947-es AK mûködési elvét hordozza. A rajta eszközölt egyik fõ változtatás az volt, hogy lõszerét puskagolyóról pisztolylövedékre cserélték. Inkább rendfenntartó szolgálatra, mint katonai feladatokra lett tervezve, ezáltal torkolattûz- és hangtompítóval látták el, ezzel sokat lendítve a fegyver hatékonyságán, megbízhatóságán és alattomosságán.

Részletek:

Töltény: 9x18 Makarov PM, 9x18 Makarov PMM, 9x19 PARA, 9x17 rövid, 7.72x25 TT
Tömeg: 2.47kg (üresen)
Hosszúság összecsukva: 420mm
Hosszúság kinyitva: 675mm
Elsütés: félautomata - automata
Tûzgyorsaság: 700 töltény/perc
Tár: 64 töltényes, csigavonalas
Hatékony lõtáv: 150m

PK (GPMG)

A változatosság kedvéért Kalasnyikov-tervezés Géppuska. Tarthatatlan. Feketeöves öngyilkosjelöltek fegyvere: aki elkezd egy ilyennel lõni, számítson rá, hogy súlyos sérüléseket maximum az atmoszférának illetve földanyánknak okozhat, õt magát viszont semmiperc alatt ledarálja a sasszerû fülekkel rendelkezõ ellenség elsõ sorozata. Ennek ellenére számos változatban, még jármûre szerelhetõ kivitelben is legyártották. Hangos fegyver, jobb hatékonyságú, mint amerikai puszipajtása, az M60-as, de rosszabb, mint angol rokona, az L7 Gimpy.
Hatékonysága inkább csak a közelharcban kerül felszínre: Lajosbácsi a sarki kocsmában a fizikai kontaktussá fajult nézeteltéréseket a teste elõtt fél kézzel pörgetett PK-val szokta verbális síkra terelni.

Részletek:

Töltény: 7.62x54, szegélyezett
Tömeg: 9kg
Hosszúság: 1160mm
Tûzgyorsaság: 700 töltény/perc
Tár: 50-250 töltényes övek
Hatékony lõtáv: 800m

NSV 12.7 UTES (HMG)

Léghûtött, gázmûködtetésû nehézgéppuska, billenõzávárral. A tervezésben egyesítették a belsõ visszarúgás-gátlót és a könnyû csõcserélhetõséget. Nagy súlya miatt elsõsorban jármûvekre szerelve éli le az életét, ám cserébe elincselkedik az 500 méterre lévõ 16mm-es acélpáncéllal is. Ideális a gyalogos egységek számára, amikor az AK már nem képes elvégezni a melót.

Részletek:

Töltény: 12.7x109mm
Üres tömeg: 25kg
Tömeg állvánnyal és 50 tölténnyel: 41kg
Hosszúság: 1560mm ( állvánnyal 1900mm )
Tûzgyorsaság: 750 töltény/perc
Tár: 50 töltényes övek
Hatékony lõtáv: 2000 méter

RPG 18 (Egylövetû rakétavetõ)

Lajosbácsi ilyennel kezeli zsírmalac aranyerét. Egyenértékû az amerikai 66mm-es M72 LAW tankelhárító rendszerrel. Nagyon egyszerû fegyver, egy tömör csõben egy 64mm-es nem irányított rakéta kotlik és várja a vállalkozó kedvû lánctalpas teknõk elhaladását. Tüzeléshez a csõ meghosszabbítható és egy célzóka pattintható fel a könnyebb molesztálgatás érdekében.
Leginkább könnyû páncél átütésére alkalmas vasmalac, a tankokkal elsõre nem bír el, csak emeli a bent ülõk vérnyomását.

Részletek:

Tömeg: 2.7kg
Rakétatömeg: 1.4kg
Robbanófej: 0.5kg
Hatékony lõtáv: 20-200m
Páncélátütõ-képesség: 375mm

AT 4 SPIGOT (Tankelhárító rakétatöltettel)

Egyike az orosz irányított tankelhárító fegyvereknek, közel egyenértékû a nyugati MILAN-rendszerrel. Alapvetõen ember által hordozott, de jármûre is szerelhetõ. Véletlenül épp azután tûnt fel a színen, miután orosz ügynökök beszivárogtak egy Euromissile-komplexumba. Bármely közelében talpaló tankot képes hókonközösülni, egyedül a páncéllal nemgyengén leZSÍRozott orr-rész képes beinteni egy középujjasat a lövedékének.
A rendszer kezdett elavulni a késõi 1980-as években, mikor bevezetésre került a Saxhorn-rendszer.
Lajosbácsi egy ilyenbõl fabrikált magának furulyát és hattyúdalokat komponál rá.

Részletek:

Össztömeg: 40kg
Rakétatömeg: 11kg
Robbanófej: 1.5kg HEAT
Hatékony lõtáv: 25-2000m
Páncélátütõ-képesség: 600mm

STRELLA 2 (Shoulder-launched SAM)

Mikor eljött a vállról indítható légvédelmi rakéták ideje, a szovjetek igen készségesen le voltak maradva e technikát illetõen a nyugattól, ám a Strela-2 egy karajos elõreugrási manõver volt a kérdésben. Nem csoda, hogy ez is lopott technikát képvisel, akárcsak az AT-4. Habár 1963-ban lépett szolgálatba, azóta többször is elavult.
zsírmalac hatótávjába ismét angol szöveg került.

Részletek:

Össztömeg: 25kg
Fegyvertömeg: 11kg
Rakétatömeg: 14kg
Robbanófej: 2.5kg HE
Hatékony lõtáv: 3600m

30mm-es gránátvetõk


Míg a NATO 40mm-es gránátokat használt a puskákon és a gránátvetõkön, a Varsói Szerzõdés 30mm-es pöfetegeket rendszeresített. Ezek a gránátok alapvetõen dagadtak és alacsony sebességûek voltak, de kilövéskor visszarúgásuk kevesebb volt, mint zsírmalacban az olaj.
Vállról tüzelni egy 30-40mm-es gránátot kilövõ ágyúval a kezelõre nézve sem emberbaráti gesztus, sérüléseket okozhat és nagy lenne a fegyver visszarúgása is, ezért a gránátvetõk legkedveltebb formája a Kalasnyikov csöve alá nyálazott, egylövetû, 30mm-es gránátvetõ, illetve a forgótáras, hatlövetû 6G30-as típusú gyalázatosztó.


Részletek:

Puskacsõ alá szerelt gránátvetõ adatai:
Töltény: 30mm alacsony sebességû gránát
Tömeg: 2kg
Hosszúság: 360mm
Tûzgyorsaság: egyeslövés
Tár: 1 gránát
Hatékony lõtáv: 200m

6G 30:
Töltény: 30mm alacsony sebességû gránát
Tömeg: 5kg
Hosszúság: 620mm
Tûzgyorsaság: egyes lövés
Tár: 6 gránát
Hatékony lõtáv: 200m

 
Very Secret Place
User:
Password:
ZSÍRosok

DOGMAN

Stormbird

bebaszov

Petiqe

Gedu

Joe Crazy

agentKGB

Yoda

Yula

Dome

Tuncsi

Yber

zsirmalac

Lajosbácsi

Fürti

killerke

Hentike

ZSÍRtartalék
Füstölõben

npeti

Tiszteletbeli ZSÍR

Paradia

Cyber-e

Dizányok

ZSÍR style

Zõd style

ZSÍR nagybetû

ZSÍR verdana

 
© TANYALAP v2.0 2006 by DOGMAN & ZSIR klán © 2002